Biografie Matarr

“Ik ben mezelf.”, zo omschrijft Matarr zijn karakter. Matarr Diamond, geboren in Delft op 22 maart 1989, wilde als kleine man al “het woord” verkondigen. De open en rationele wijze van denken maakt Matarr al 22 jaar tot de man wie hij is. Altijd een mening, altijd een doel, altijd kennis van herkomst.

Matarr is nooit vertrokken uit de fietsstad. Rappen is voor Matarr geleidelijk en hobbymatig ontstaan. Als kleine jongen zag Matarr dat zijn vader als muzikant en organisator van feesten door het leven ging. Dit was echter niet de inspiratiebron voor Matarr om te gaan rappen. Vrienden waren dit wel op een zeker moment. Matarr was in zijn vroege tienerjaren breakdancer. Mede hierdoor liep hij, in verschillende jeugdcentra en op straat, veel jongens tegen het lijf wie bezig waren met dezelfde passie. Matarr danste op de beat en zij rapten op de beat. Matarr verruilde al snel de moves voor de microfoon. Hij kon met zijn woord een grote groep bereiken. Daarvoor hoeft hij maar één ding te doen. Dicht bij zichzelf blijven.

In 2006 ontstond de groep Scheme015. Deze groep bestaat uit allerlei verschillende artiesten; breakdancers, kunstenaars, rappers, dj’s en nog veel meer vakkundigen. Matarr maakte op het web veel furore met Scheme015. De video’s werden miljoenen keren bekeken en er was aandacht vanuit de media. In hetzelfde jaar doet Matarr mee met zijn groep aan verscheidene talentenprogramma’s in Delft. Zij winnen alles!

Matarr bezit de gave om kennis over te dragen. Hij krijgt vrijwel iedere week de gelegenheid om kinderen op basis- en middelbare scholen dingen te leren. De workshops van Matarr zijn uniek. Het uitgangspunt is “kijk naar jezelf”. Iets wat strookt met het motto van Matarr.

In 2009 ontmoet Matarr labeleigenaar en oprichter van ZJ Records, Aiky. Na een succesvolle samenwerking (“Mannenwereld”) besluit Matarr, met een MBO “Detailhandel”-diploma op zak, zijn carrière te vervolgen als artiest van ZJ Records.
Matarr kan nu muziek maken, ademen en leven.

Matarr werkte samen met: Tim Beumers, Steen, Greengang, Hydroboys, ZJ-artiesten, Kempi en nog veel meer artiesten.

Matarr

Matarr is een straattolk. De intonatie van zijn stem vertelt een verhaal op zich. De blik in zijn ogen neemt je mee in zijn wereld. De enorm fotogenieke en intrigerende Matarr is uniek in zijn soort. De slogan van Matarr zou kunnen zijn, “Smile now, Cry later”. Win zijn vertrouwen en ga met hem op reis door euforische en ontroerende ervaringen.

Reacties zijn gesloten.